top of page
fiets icoon.png
Ghent icoon.png
koksmuts icoon.png

Merendree is een deelgemeente van Deinze, gelegen in de Leiestreek, bekend om zijn talrijke wandel- en fietsroutes. Bovendien ligt de vallei van de Oude Kale op wandelafstand van het vakantiehuis. Je kan dus wel stellen dat er aan bewegingsmogelijkheden geen gebrek is.

Bovendien ligt het huis op 2.5 km van het station van Landegem. Van daaruit vertrekken elk uur treinen naar Gent en Brugge. 

Verder zijn er vrij veel horecagelegenheden in de buurt. Een gezellig etentje of een diner op sterrenniveau? Alles is mogelijk binnen een straal van enkele kilometers. 

Bewegen

wandelen

De Leiestreek staat bekend om zijn mooie wandelingen. En één van de mooiste wandelingen van het Meetjesland ligt toevallig op een steenworp van het vakantiehuis. Ga op stap langs de veldwegen van de Oude Kalevallei, een landschappelijke parel waar je even ver van alles bent. Wandelschoenen zijn een must!

Iets verderop kan je de Ooidonk-wandelroute stappen langs het kasteel van Ooidonk het sas van Astene (waar je in het oude sashuis kan genieten van een heerlijk biertje).

fietsen

Ook fietsers kunnen zich uitleven in deze streek. Je kan hier zowel recreatief fietsen met de familie als je wagen aan het iets snellere werk met de wielervrienden. Door het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten is geen enkele fietstocht dezelfde.

Onze woning is gelegen tussen fietsknooppunt 18 en 73. 

Een mooie fietsroute is 'Bij de Heren van Nevele-route' langs de kastelengordel die Merendree typeert en door Hansbeke waar je niet naast de talrijke blauw-witte luikjes van de huizen kan kijken.

kajakken

In Deinze kan je kajakken of (het almaar populairder wordende) suppen. Dit is een verrassende manier om de Leiestreek te verkennen. Vanuit Deinze geraak je makkelijk tot in Astene waar een aanlegsteiger ligt aan het oude sashuis. De doorzetters geraken misschien zelfs tot in Deurle of Sint-Martens-Latem waar je je kan vergapen aan de vele villa's langs de oever van de Leie.

Steden

Gent

Gent, de eigenzinnige hoofdstad van Oost-Vlaanderen, ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven.
Naast de vele historische bezienswaardigheden, biedt Gent ook een uitgebreide waaier aan gezellige cafeetjes en restaurants met een bruisend nachtleven als klap op de vuurpijl.
Bovendien ligt Gent op een kwartiertje rijden met de wagen of tien minuutjes met de trein.

Brugge

Brugge is uniek omdat haar volledige stadscentrum erkend is als werelderfgoed door UNESCO. En dat is terecht! Met zijn belfort, authentiek stratenpatroon en bewaarde omwalling is Brugge een trekpleister voor buitenlandse toeristen.
Bovendien mag Brugge zichzelf de ‘geboorteplaats’ noemen van de Vlaamse primitieven. Deze schildersgroep promoveerde Brugge in de 15e eeuw tot een internationaal toonaangevend artistiek centrum.
Een gouden raad... Laat Brugge niet links liggen!

Deinze

Deinze is misschien niet de meest voor de hand liggende stad om te bezoeken als je in de buurt bent maar toch heeft deze stad het één en het ander te bieden.

In de Brielmeersen kan je wandelen of genieten van een drankje of ijsje terwijl de kinderen nieuwe vriendjes maken op de mooie speeltuin.
Wat verderop ligt het Museum van Deinze en Leiestreek (Mudel), met werken gemaakt door kunstenaars die gewoond en/of gewerkt hebben in de streek rond de Leie.

Badsteden: Oostende  & Knokke

De Belgische kust ligt dichterbij dan je denkt. Via de E40 rijd je naar een van de vele kustgemeentes die onze kust rijk is. Wij lichten er even Oostende en Knokke uit.

Oostende, ook wel de 'koningin der badsteden' genoemd, heeft steeds wel iets anders te bieden. Naast het brede strand dat reikt tot aan het monumentale casino, organiseert het elk jaar talrijke festiviteiten zoals Oostende Voor Anker, Theater aan Zee en de volkse Paulusfeesten.

Knokke staat bekend als het mondaine broertje van de kuststeden. Je kan er onder meer terecht voor  strandplezier, shoppen en gastronomie maar een bezoek aan natuurreservaat Het Zwin is evenzeer de moeite.

Culinair

Merendree

Het Verdronken Eiland

Dit gezellig café in het centrum van Merendree is een ideale plaats om je fiets- of wandeltocht te bezegelen met een heerlijke trappist. Ook voor een croque, een spaghetti of een steak ben je hier aan het juiste adres.

The Barn

In deze gezellige brasserie met landelijk karakter kan je uitgebreid genieten van zowel klassiekers als originele seizoensgerechten. The Barn heeft een café, restaurant, buitenbar en groot terras.

Zomergem

De Scheve Zeven

Deze café / brasserie beschouwt gezelligheid en gastvrijheid als de rode draad door uw bezoek. De kaart is geschikt voor bezoekers met een kleine én grote honger.

't Zoet Gemoed

't Zoet Gemoed staat voor hedendaagse, creatieve en kindvriendelijke keuken. Ze werken er met verse en seizoensgebonden producten waardoor je smaakpapillen steeds een explosie aan smaken te verwerken krijgen. 
Of zoals ze het zelf stellen: 'Bij 't Zoet gemoed, daar zit je goed.'

Hansbeke

De Verloren Hoet

De Verloren Hoet is een klein maar uiterst gezellig en sfeervol praat- en eetcafé. De eigenaar staat zelf achter het fornuis in de open keuken en komt geregeld aan tafel een praatje slaan met zijn gasten. Couleur locale op zijn best! 

De Bestemming

Oorspronkelijk opgericht als ontmoetingsplaats en ruimte voor diverse culturele activiteiten, is De Bestemming intussen uitgegroeid tot een restaurant waar je terechtkan voor een 3-gangen menu, rijkelijk gevulde boekweitpannenkoeken, een seizoensgerecht, een dessertsuggestie, een stuk taart of een ijsje in een ongedwongen sfeer.

bottom of page